Groots denken én doen
Van Science naar Impact

Nederland barst van de wetenschappelijke kennis en de creativiteit om oplossingen te ontwikkelen voor wereldwijde uitdagingen. Innoveren doen we ook al eeuwen. Onze huidige tijd vraagt om een vernieuwde aanpak en versnelling die leidt tot nóg meer impact van onze topwetenschap. Hoogste tijd voor een beweging – van en voor kennisinstellingen, bedrijven en overheid – met als doel: science to impact.

Science to Impact
Vanuit het hart van de wetenschap
met samenwerking op alle niveaus
opschalen naar impact.

Denkers die doen

Een gesprek met Kitty Nijmeijer

Begrijpen en gunnen

Synthese | Erkennen en waarderen, transparantie en vertrouwen

Wetenschap en impact

Een gesprek met Berend van Meer

Wat als het je eigen geld was?

Een gesprek met Margriet Sitskoorn

Kennis moet bij iedereen komen

Een gesprek met Hedderik van Rijn

Iets terugdoen voor de samenleving

In gesprek met Tanja van de Lippe

Zoek geen schaap met vijf poten

Een gesprek met Rebecca Saive

Een startup vergroot toch juist je aanzien?

Een gesprek met Davide Iannuzzi

Een maatschappelijk mandaat

Synthese | Denken en doen

Vanzelfsprekend, gericht op gebruik, met mensen

Nieuws

Best practice
Nieuws
Voorbeeld/ template

De afgelopen periode heeft het kennis-ecosysteem twee documenten opgeleverd ter versnelling van het spin-off proces van bedrijven uit kennisinstellingen.

Artikel
Nieuws

Vorige maand presenteerden meer dan 175 ambitieuze ondernemers, investeerders en spelers uit het Nederlandse deep tech ecosysteem zich op Hello Tomorrow in Parijs onder de naam Discover Dutch Deeptech.

Best practice
Nieuws
Voorbeeld/ template

Tijdens State of Dutch Tech 2024 is een nieuw model aandeelhouders overeenkomst gelanceerd wat kan worden gebruikt door Nederlandse spin-offs waarin universiteiten, Universitair Medische Centra (UMC's) of andere kennisinstellingen als aandeelhouder deelnemen.

Kennisbank

Ontdek informatie, achtergronden, artikelen en voorbeelden die te maken hebben met de speerpunten van Science to Impact

Tijdens State of Dutch Tech 2024 is een nieuw model aandeelhouders overeenkomst gelanceerd wat kan worden gebruikt door Nederlandse spin-offs waarin universiteiten, Universitair Medische Centra (UMC's) of andere kennisinstellingen als aandeelhouders deelnemen.

Alle kennisinstellingen in Nederland kunnen vanaf nu gebruik maken van standaard deal-term principes voor universitaire spin-offs.

Artikel
Rapport

Dit rapport van de UK Policy Evidence Unit for University Commercialisation and Innovation beschrijft de huidige aanpak van Britse universiteiten in het nemen van aandelen in spinouts.

Over Science to Impact
Echte impact van kennis ontstaat in netwerken op basis van gedeelde missies en vergaande vervlechting van onderzoek en ondernemerschap. Om Nederland hierop optimaal in te richten, is actie nodig van alle partijen uit het kennisveld, en op meerdere samenhangende speerpunten. Doe mee aan deze beweging en verbind jouw eigen initiatief.