Groots denken én doen
Van Science naar Impact

Nederland barst van de wetenschappelijke kennis en de creativiteit om oplossingen te ontwikkelen voor wereldwijde uitdagingen. Innoveren doen we ook al eeuwen. Onze huidige tijd vraagt om een vernieuwde aanpak en versnelling die leidt tot nóg meer impact van onze topwetenschap. Hoogste tijd voor een beweging – van en voor kennisinstellingen, bedrijven en overheid – met als doel: science to impact.

Science to Impact
Vanuit het hart van de wetenschap
met samenwerking op alle niveaus
opschalen naar impact.

Denkers die doen

Een gesprek met Rebecca Saive

Een startup vergroot toch juist je aanzien?

Een gesprek met Davide Iannuzzi

Een maatschappelijk mandaat

Synthese | Denken en doen

Vanzelfsprekend, gericht op gebruik, met mensen

Een gesprek met Maarten Steinbuch

Zeg voor één dag per week je baan op

Een gesprek met Hans Clevers

Bouw iets!

Een gesprek met Hamed Sadeghian

Hoeveel startups heb jij geholpen?

Een gesprek met Eveline Crone

Breng het in de praktijk

Een gesprek met Ernst van den Ende

Collectiviteit was zo gek nog niet

Een gesprek met Miao-Ping Chien

Get the vibe

Nieuws

Artikel
Nieuws

Varsha Thakoersing is een van de tien winnaars van de Academic Startup Competition die zijn beloond met trip naar de VS. De CEO van de medtech startup IMcoMET is net terug. Wat kunnen we leren van haar ervaringen?

Nieuws
Video

Ondernemer Linda Dijkshoorn, CEO en oprichter van EV Biotech, gaat in gesprek met journalist Desiree Hoving. Wat zijn haar drijfveren en inspiratiebronnen, en hoe creëert zij impact?

Beleidsdocument
Nieuws

Minister Adriaansens van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat kondigt een strategische agenda aan om het ondernemingsklimaat in Nederland te vernieuwen. Daarin ook ruime aandacht voor innovatie en valorisatie van kennis.

Kennisbank

Ontdek informatie, achtergronden, artikelen en voorbeelden die te maken hebben met de speerpunten van Science to Impact
Artikel
Rapport

Dit rapport van de UK Policy Evidence Unit for University Commercialisation and Innovation beschrijft de huidige aanpak van Britse universiteiten in het nemen van aandelen in spinouts.

Rapport

Gezamenlijk hebben de 4 TU’s een Brits onderzoeksbureau gevraagd hun economische impact te meten, als onderdeel van de totale maatschappelijke impact van 4TU. Het gaat hier om kwantitatieve economische effecten, gemeten in bruto toegevoegde waarde en banen.

Beleidsdocument

Ministers Robbert Dijkgraaf (OCW) en Micky Adriaansens (EZK) hebben een gezamenlijke visie over innovatie en valorisatie opgesteld. Meer focus en financiering moeten zorgen voor meer maatschappelijke impact van kennis van onderzoekers en ondernemers.

Over Science to Impact
Echte impact van kennis ontstaat in netwerken op basis van gedeelde missies en vergaande vervlechting van onderzoek en ondernemerschap. Om Nederland hierop optimaal in te richten, is actie nodig van alle partijen uit het kennisveld, en op meerdere samenhangende speerpunten. Doe mee aan deze beweging en verbind jouw eigen initiatief.