Interviewreeks Ondernemende wetenschappers

Nieuwsbrief

Newsletter subscription

* indicates required
Nieuws

Hoe kunnen we als samenleving nog meer profiteren van de kennis die aan onze Nederlandse universiteiten ontwikkeld wordt? Hoe zet je deze kennis om in innovaties die onze economie aanzwengelen en oplossingen bieden voor onze grote maatschappelijke uitdagingen?

We vroegen het wetenschappers – werkzaam bij verschillende universiteiten – die actief bezig zijn nieuwe vindingen naar de markt te brengen. Welke omstandigheden werken daarbij bevorderlijk? En wat zijn de resultaten van hun inspanningen? De eerste die aan het woord komt is Maarten Steinbuch, vier dagen per week Professor of Systems and Control aan de TU/e, en één dag per week ondernemer. Lees hier het interview met Maarten Steinbuch.

In bijna ieder vakgebied staat de Nederlandse wetenschap in de wereldtop. Het omzetten van deze wetenschap in kansrijke oplossingen voor onze samenleving en economie is belangrijker dan ooit en er komt veel bij kijken.

In de serie ‘Ondernemende wetenschappers’ geven we het woord aan onderzoekers met een sterke ondernemersgeest die hun ervaringen en visie graag delen met de buitenwereld. Sommigen hebben zelf een startup opgericht, anderen inspireren collega’s of studenten tot ondernemerschap of dragen er op een andere manier aan bij dat kennis en technologie van Nederlandse bodem doorstroomt naar de markt. Deze serie is een initiatief van Techleap.nl in samenwerking met Innovation Origins.

Bekijk hier alle verhalen in de reeks Ondernemende wetenschappers