Tien deelnemers bekend voor eerste ronde Faculty of Impact

Nieuwsbrief

Newsletter subscription

* indicates required
Nieuws

Visvriendelijk funderen van windmolens, automatisch verkleurende polymeerinkt tegen voedselverspilling en speciale zonnepanelen voor kassen. Enkele voorbeelden van innovaties die meedoen aan de eerste ronde van het nieuwe programma Faculty of Impact.

Faculty of Impact geeft tien deelnemers de kans geeft om met hun wetenschappelijke vinding een bedrijf op te bouwen. Ze krijgen twee jaar lang intensieve begeleiding op het gebied van ondernemerschap, intellectueel eigendom en investeringen. Ze behouden (of krijgen) voor die periode een aanstelling aan hun eigen universiteit, en worden vrijgesteld van administratieve- en onderwijsverplichtingen. Lees hier meer over de innovaties die de deelnemers tot wasdom gaan brengen.

De groep komt in mei voor de eerste keer bij elkaar, voor een kennismaking met hun collega’s en met het Faculty of Impact-team. Op 31 mei 2022 tijdens NWO’s innovatiefestival Teknowlogy is de feestelijke start van de Faculty of Impact met de tien deelnemers. Op het hoofdpodium gaan Constantijn van Oranje (Techleap), Mirjam van Praag en Pieter Duisenberg (Universiteiten van Nederland) en Margot Weijnen, voorzitter van het NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen, in gesprek over het belang van dit nieuwe initiatief.

Faculty of Impact is een initiatief van de Universiteiten van Nederland, Techleap.nl en NWO.

Lees meer over Faculty of Impact