Succesfactoren van spinoffs in het Verenigd Koninkrijk

Nieuwsbrief

Newsletter subscription

* indicates required
Artikel
Rapport

Wat zijn factoren die het succes van spinoffs in het Verenigd Koninkrijk vergroten? Consultancybureau Beauhurst deed, in opdracht van Royal Academy of Engineering, onderzoek naar factoren die het succes van spinoffs in het Verenigd Koninkrijk vergroten. In deze blog staan een paar factoren opgesomd, inclusief een kijkje in de keuken van het dealterm beleid van de Britse universiteiten.

Volgens de jaarlijkse Reuters ranglijst is het Verenigd Koninkrijk de thuisbasis van enkele van Europa's meest innovatieve universiteiten; van het Imperial College London en de Universiteit van Manchester tot King's College London en de Universiteit van Edinburgh - elk met deskundigheid op het gebied van commercialisering en innovatiecentra.

Universiteiten zijn een essentieel onderdeel van elk innovatie-ecosysteem en voeden de volgende generatie ondernemers in snelgroeiende sectoren zoals gezondheidszorg, kunstmatige intelligentie (AI) en fintech. Zij kunnen spin-outs (bedrijven die door onderzoekers worden opgericht om innovaties uit academisch onderzoek te ontwikkelen) voorzien van strategische advies over commercialisatie en ondernemerschap, fysieke ruimte, toegang tot apparatuur, talent en lokale bedrijfsnetwerken, en hulp bij het verkrijgen van subsidies of investeringen.

Lees de blog van Beauhurst 'How Universities are Fostering Innovation in the UK'

Of bekijk het onderliggende rapport Spotlight on Spinouts