Ruime aandacht voor innovatie en valorisatie in strategische agenda EZK

Nieuwsbrief

Newsletter subscription

* indicates required
Beleidsdocument
Nieuws

Minister Adriaansens van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat kondigt in een Kamerbrief een strategische agenda aan om het ondernemingsklimaat in Nederland te vernieuwen.
Lees de Kamerbrief

Een paar van de aandachtspunten die in de brief genoemd worden:

  • Kennisdeling vanuit goed werkende innovatieve ecosystemen naar ecosystemen die hierin nog stappen moeten ondernemen. Als goed werkende ecosystemen in Nederland worden genoemd: Brainport Eindhoven, Leiden Bio Science Park en Business & Science Park Wageningen.
  • Betere benutting van de hoogwaardige kennis die in Nederland ontwikkeld wordt;
  • Doorgroei van startups en scaleups, bevordering van de start en doorgroei van startups vanuit kennisinstellingen en meer focus op startups en scale-ups die oplossingen bieden voor maatschappelijke uitdagingen.

Verdere traject

In november kunnen we meer nieuws verwachten in een gezamenlijke Kamerbrief van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen over het beleid op innovatie, valorisatie en impact.

 

Niets missen?

Lees dan ook de nieuwsbrieven van de AWTI - Advisory council for science, technology and innovation - waarin het nieuws over beleid op wetenschap, technologie en innovatie nauwkeurig bijgehouden wordt.

Bekijk hier de laatste editie of aboneer je op de AWTI nieuwsbrief