Nieuwe serie Science to Impact TV gaat bijna van start

Nieuwsbrief

Newsletter subscription

* indicates required
Nieuws

In bijna ieder vakgebied staat de Nederlandse wetenschap in de wereldtop. Het omzetten van deze wetenschap in kansrijke oplossingen voor onze samenleving en economie is belangrijker dan ooit.

In ‘Science to Impact TV’ komen spelers uit het kennisveld aan het woord die een visie hebben hoe onderzoek en technologieën van Nederlandse kennisinstellingen sneller en beter naar de markt kunnen doorstromen.

Journalist Desiree Hoving bezoekt haar gesprekspartners op hun werkplek. Van een innovatiehub in Groningen tot een onderzoekslab in Maastricht. Vragen die aan bod komen: Wat drijft hen in het werk dat ze doen? Waar liepen zij zelf tegenaan in hun carrière? Wat kan er beter qua beleid, cultuur en regels? Hoe kunnen de politiek, de universiteiten en investeerders daar op in spelen?

Aan het woord komen deep tech ondernemers, investeerders en (politieke) beleidsmakers. Een mix van denkers en doeners, bestuurders en mensen uit het veld.

De afleveringen zullen de komende maanden op de communicatiekanalen van Science to Impact en haar kennispartners verschijnen, en worden ook als podcast uitgebracht. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief, en ontvang zo als eerste de afleveringen van Science to Impact TV.

Linda Dijkshoorn - CEO en founder EV Biotech

De eerste gast is Linda Dijkshoorn; CEO en founder van EV Biotech.
EV Biotech is een spin-off is vanuit het Venture Lab/Centre for Entrepreneurship van de RUG. Het bedrijf creëert micro-organismen die effectief hoogwaardige moleculen kunnen produceren op een biologische manier. Deze micro-organismen worden gebruikt om hoogwaardige moleculen op industriële schaal te produceren.