Inschrijving 1e ronde Faculty of Impact gesloten

Nieuwsbrief

Newsletter subscription

* indicates required
Nieuws

De inschrijving voor de eerste ronde van Faculty of Impact, gericht op energietransitie en duurzaamheid, is gesloten. De winnaars worden 31 mei 2022 bekend gemaakt op het NWO innovatiefestival TEKNOWLOGY. De Faculty of Impact is een tweejarig trainingsprogramma voor wetenschappers die op basis van hun onderzoek een bedrijf willen starten.

 

Onderzoekers met ondernemersambities krijgen binnen de Faculty of Impact intensieve en persoonlijke begeleiding van experts op het gebied van ondernemerschap, intellectueel eigendom en investeringen. Ze worden daarnaast vrijgesteld van administratieve- en onderwijsverplichtingen, zodat ze de tijd en ruimte hebben om gericht en gefocust aan hun organisatie te werken.

Dit concept heeft zich al eerder bewezen in Amerika, waar onder andere programma's als Cyclotron Road (UC Berkeley), Runway (New York) en Activate (MIT) zich ook richten op het stimuleren van 'science to impact'. Het programma is een initiatief van de Universiteiten van Nederland samen met Techleap.nl en NWO. 

Lees meer op facultyofimpact.nl