Hoe maakt Linda Dijkshoorn impact met haar bedrijf EV Biotech?

Nieuwsbrief

Newsletter subscription

* indicates required
Nieuws
Video

In deze video gaat ondernemer Linda Dijkshoorn, CEO en oprichter van EV Biotech, gaat in gesprek met journalist Desiree Hoving.
Wat zijn haar drijfveren en inspiratiebronnen, en hoe creëert zij impact?

 

EV Biotech is opgericht in 2019 en gevestigd in Groningen. Het bedrijf ontwerpt op een groene manier moleculen die onder meer ingezet worden voor het maken van ‘schone’ vanille en biologisch afbreekbaar plastic. Bekijk hier de video

Video Hoe maakt Linda Dijkshoorn impact met haar bedrijf EV Biotech?

Take-aways van Linda

  • Nederland bedrijft topwetenschap: In de academische wereld is Nederland leider als het gaat om biotechnologische ontwikkelingen. Die kennis wordt vaak in het buitenland geëxploiteerd. Dat zouden we hier moeten doen.
  • Startup ecosysteem: meer begrip vanuit de universiteiten over de business case van de startup en meer durfkapitaal vanuit investeerders zijn mogelijke manieren om het startup klimaat in Nederland te versterken.
  • Bewustwording is cruciaal: geëngineerde organismen roepen niet bij iedereen een positief beeld op. Door meer kennis en begrip over de mogelijkheden van bio-engineering, neemt de acceptatie toe en kunnen we meer impact met deze technologie maken.